BGmuzika.net
само българска музика

Започва набирането на творби за Конкурса за нова популярна българска песен „Лирата на Орфей”

Призът „Лирата на Орфей” е новият конкурс за популярна българска песен, който се организира от Национална агенция „Музика” към Министерството на културата и Съюза на българските композитори. От 29 март до 29 май т.г участниците трябва да представят своите произведения, които да са специално създадени за конкурса и да не са изпълнявани и публично представяни. Авторите сами ще определят изпълнител, който да изпее песента. Задължително условие е партитурите на песните да бъдат написани с аранжимент за голям оркестър.

Петчленно жури, определено от организаторите, ще извърши селекцията на изпратените творби и присъждането на наградите. От всички постъпили песни ще бъдат отличени 12 и те ще участват в Гала концерта на 17 юли в Летния театър в Пловдив, който ще се излъчи на живо по БНТ- медиен партньор на конкурса. Първите три песни с най-висок резултат ще бъдат наградени. Пълният регламент на конкурса е достъпен на страницата на Национална агенция „Музика” на www.agencymusic-bg.com.

Конкурсът е необходим, защото от години не се създава музика за голям оркестър и ние искаме да запълним тази празнота със създаването на нови популярни песни, смята Ангел Ангелски, управител на Агенция „Музика”. Според него, Призът „Лирата на Орфей” е възможност да се възроди живата поп музика и да се даде шанс за изява на млади творци.


Commenting disabled.

Свързани новини

RSS