BGmuzika.net
само българска музика

Васко Кръпката представя джаз пънк хардкор формацията Sub Zero FARM

Тази вечер 17.02.2010г., от 22 часа, Васко Кръпката ще представи джаз пънк формацията Sub Zero FARM в ефирното концертно шоу за блус, рок и джаз по телевизия СКАТ. Групата е създадена от Георги Борисов (Жмея) в края на 2008 година, като проект, провокиран от ширещата се музикална летаргия по отношение на културната среда в България. С течение на месеци той подбира идеалния екип, търсейки музиканти, които да пресъздадат идеите му за "здраво" звучаща авторска музика. Групата стартира в състав Георги Борисов (Жмея) – вокал и бас китара, Симеон Стоилов – китара (и аранжименти), Пламен Байрактарски (Пампи) – спейс китара и бек вокали, Еленко Петров (Ленкиша) – барабани. След няколко месеца работа в репетиционното студио към състава се присъединяват Тодор Бакърджиев – тромпет и бек вокали и Кирил Зафиров – тромбон и бек вокали, които допринасят за джази звученето на групата.Името Sub Zero FARM e по идея на човек, работещ в Пентагона и приятел на Жоро (Жмея), който дава идея "групировката" да се казва Sub Zero FARM, поради идеите, които те налагат в своите звуково-шумови пейзажи и текстове. (По време на студената война ЦРУ наричат така тайните лагери на източния блок, в които се обучават диверсанти и терористи.)


Момчетата от Sub Zero FАРМ вече са реализирали демо записи, чрез които проектът добива "очарователна уродливост", която неусетно се налага във всяка следваща тяхна песен. В процес на работа в стила им започва да се развива все повече агресивна психаделия, наред с кор, фънк, пънк и хип-хоп. През зимата на 2009г. групата излиза на първо участие, след което все по-често се изявява в софийските клубове.

В момента музикантите от Sub Zero FARM работят по своя дебютен албум. Подготвят се и за заснемането на своя първи клип, който ще бъде върху песента “Real Родолюбец”, песен събрала в себе си заряда на пънк-кор авангардизма и етно мотивите на Балканите. За повече информация:

http://www.myspace.com/subzerofarm

http://www.youtube.com/watch?v=QuK7UFXc4nw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=OGl39kOInxE

Шоуто на Васко Кръпката в ефира на СКАТ се излъчва всяка сряда от 22 часа и се повтаря в събота след полунощ. Всички музиканти свирят "на живо" и представят авторски композиции от различни стилове като имат възможност в ефир да реализират анализ на творчеството си, да обсъдят културната общественост и да споделят мнение за перспективите на музикалната сцена у нас. Представянето на Sub Zero FARM e част от проекта на Сдружение "Музикант.Орг" за популяризиране на новата авторска музика на нашето съвремие.

Информация за сдружението и членуващите в него близо 18 000 музиканти е публикувана тук: http://forum.muzikant.org/ и http://www.bgmusic.eu/


Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.

Свързани новини

RSS