BGmuzika.net
само българска музика

Последни новини


 • Митко Кърнев (D2), Звезди (Ахат) и Кирил Божков (Б.Т.Р.) прослушват софийски банди за рок битката в Каварна

  Тази неделя музикантите ще заемат необичайно място за рок бар - пред сцената. Причината е, че ще влязат в ролята на жури, което ще селектира най-добрите сред млади рок банди. На 5.04. в рок бар Rock IT предстои истинска рок битка, защото на живо ще се състезават финалистите за София на второто издание на "Jägermeister Battle of the bands".

  Конкурсът ще се проведе за втора година, като част от традиционния фестивал Kavarna Rock. Митко Кърнев, Звезди и Кирил Божков ще посетят още два града след столицата (Пловдив и Варна) и сред всички кандидати ще изберат две групи, които ще влязат в битка с колеги от страните съседки, още през първия ден на Kavarna Rock 2015 (26.06. – 28.06.).

  В "Jägermeister Battle of the bands" ще се включат още 2 групи от Румъния и 3 групи, избрани от кандидатите от Молдова, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Грузия, Русия, Украйна и др.

  Read more »
 • Рафи и Funky Miracle ще зарадват с live изпълнения жителите на 13 града

  Най-атрактивното лятно турне – част от кампанията на Coca-Cola „Ще ти го кажа с песен“ – стартира днес в Благоевград. Истински джубокс с размерите на клубна сцена ще обиколи общо 13 населени места в цяла България в рамките на един месец.

  Огромната музикална кутия ще зарадва жителите и гостите на градовете с фрагменти от общо 100 български и чужди хита – тези, които вече замениха логото на напитката върху кеновете, бутилките от 500 мл. и стъклените опаковки от 250 мл. на Coca-Cola и Coca-Cola Zero.

  За изненада на всички фенове част от тях ще бъдат изпълнени на живо от любимеца на публиката Рафи и младите таланти от Funky Мiracle. Победителят от първия сезон на X Factor В България е убеден, че понякога думите на стигат и затова има песни и прикани всички музикални фенове да дойдат на турнето с думите: „Ела и сподели какво имаш да кажеш с Coca-Cola и песен“.

  Read more »
 • Американци полудяват по шоуто на Deep Zone Project в САЩ и Канада

  Deep Zone ProjectЕдна от най-влиятелните музикални компании в света иска общи проекти с БГ формацията.

  Вече почти месец Deep Zone Project  неуморно реди концерт след концерт в САЩ и Канада. До момента групата се е разписала в Ню Йорк, Чикаго, Вашингтон, Торонто, Монреал, Кейп Код, а предстоят концерти в Лас Вегас и Лос Анджелис, които ще бележат края на едномесечното турне.

  От началото до момента, шоуто на българската формация се следи с голям интерес и препълнени клубове, като освен българи,  идват и много американци и европейци. 

  Read more »
 • Ралица Бежан, Йоана Буковска, Кака Лара и Лео пеят срещу детското насилие

  Благородна кауза събра актрисите Ралица Бежан, Йоана Буковска, Мариана Йотова, Лара Златарева, по-известна като Кака Лара, сестрата на Део - Марина Драгомирецкая, актьора Филип Аврамов и чаровния италианец Лео и ги накара да пропеят заедно. Всички те се обединиха в обща кауза – срещу насилието над деца. А най-добрият начин хората на изкуството да дадат гласност на един наболял проблем и доколкото могат да намалят процента му, е чрез песен. Работното заглавие е „Мое мъничко дете“, а музиката и аранжиметът са на Алекс Нушев. Идейният инициатор е пеещата актриса Ралица Бежан, чийто глас добре разпознаваме от редица сериали и кино продукции, както от концертни и авторски музикални проекти. Текстът на „Мое мъничко дете“ е написан в приятелска атмосфера от Ралица Бежан, Диана Милушева, Йоана Буковска и Георги Гюров. Освен гласовете на актрисите и шоумените, в песента чуваме и малките вокалисти от Dstars.

  Read more »
 • Младата реге звезда Jahmmi Youth с първи самостоятелен сингъл

  Младата реге звезда Jahmmi Youth ще поднесе на публиката първия си самостоятелен сингъл „Викай”, изцяло на български език, на първото Ragga Muffin party на открито за сезона.
  Премиерата на видеото към песента ще се състои на 20 юни, в столичния клуб „Маймунарника“ (Борисова градина), с участието на Bobo и Skiller.

  Песента, продуциранa от Symphonics, е вдъхновена от социалното пробуждане, на което станахме свидетели миналото лято. Неслучайно името на парчето е "Викай". Jahmmi Youth апелира всички не просто да бъдат по-будни, но и да отстояват правата си, да се изправят срещу стереотипите, да съборят стените и най-вече да преодолеят препятствията, които ги спират да живеят един по-щастлив живот. Песента има клубно звучене, но и носи социално послание, поднесено чрез метафори. Музиката към парчето е дело на младия талант VoLion (SOUTHWICK), който умело комбинира три стила – реге, хип-хоп и денсхол.

  Read more »
RSS